Fame (Jeugdband)

Zondag 26 mei gaan we niet alleen stemmen voor onze politici, maar ook bij Jeugdband Feniks Hoegaarden. De jonge muzikanten nodigen u om 11 uur uit in hun repetitielokaal op de 2de verdieping van G.C. 't Paenhuys. Ze presenteren daar het resultaat van een jaar hard werken in hun eigen concert.

De leden van Jeugdband Feniks Hoegaarden kozen als titel “Fame”, naar de televisiereeks over een Amerikaanse muziekschool waar jongeren samen muzikale avonturen beleven. Dat is nu juist wat de muzikanten bij de Jeugdband doen: samen muziek en plezier maken.

“Fame” wordt een concert met een mengeling van film- en popmuziek met soms verrassende nummers. “Fame” is zeker de moeite voor iedereen die wil kennismaken met het jonge muzikale talent uit Hoegaarden. De meeste muzikanten kregen hun opleiding in de Hoegaardse muziekschool waar kinderen vanaf 6 jaar terecht kunnen. Wanneer ze hun eerste noten kunnen spelen op hun klarinet, saxofoon, fluit, trompet, trombone, hoorn, … kunnen ze starten in de leuke boeiende wereld van samen muziek maken. En dit kan allemaal in een fantastische sfeer in een gezellig dorp bij Jeugdband Feniks Hoegaarden.

Voor kinderen die naar de muziekschool willen gaan, maar nog niet goed weten welk instrument te kiezen, is dit een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met het hele gamma. Na het concert krijgen ze de gelegenheid om de muziekinstrumenten eens van dichtbij te bekijken en misschien mogen ze zelfs eens proberen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie G.C. 't Paenhuys Hoegaarden