Gantry 5

Jeugdband Feniks Hoegaarden is een groep die de brug wil slaan tussen de muziekschool-opleiding en het Harmonieorkest. Kinderen hebben na een jaar les op hun muziekinstrument nood om samen te musiceren met andere muzikanten. Dadelijk met een groot orkest meespelen is een te grote stap om te zetten. Daarom worden deze jeugdmuzikanten opgevangen in de Jeugdband. Hier worden ze beetje bij beetje, op hun eigen tempo, klaargestoomd voor hetgroterewerk.

De Jeugdband is een groep die voortdurend in evolutie is. Het repertoire van dit orkest is helemaal aangepast aan de leefwereld en de verlangens van de jonge muzikanten. De muziek wordt op maat geschreven van de muzikanten. Zo heeft iedereen voldoende uitdaging en kunnen beginnende en gevorderde muzikanten muziek op eigen niveau maken. Kortom, een groep waar iedere beginnende muzikant zich thuis voelt.

Jeugdband Feniks Hoegaarden is beschikbaar voor optredens en als begeleidingsgroep van andere verenigingen in de wereld van muziek, theater, ...